Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Våre medarbeidere er vår viktigste ressurs

I servicebransjen er medarbeiderne den viktigste ressursen man har. Slik er det også i Rica Hotels. Vi stoler på våre medarbeidere - de er tross alt "Det Gode Vertskapet"!

Ordnede arbeidsforhold
Ordnede arbeidsforhold hvor alle ansatte har kontrakter og at lover og regler som regulerer arbeidsforhold følges, er hos oss en selvfølge. Vi praktiserer ikke sosial dumping og vi diskriminerer ikke på bakgrunn av kjønn, hudfarge, religion, legning, alder, graviditet eller noen andre faktorer.

En pålitelig arbeidsgiver
Rica Hotels ønsker å fremstå som en trygg, solid og ryddig arbeidsgiver. Vi har et tett samarbeid med de ulike fagforeningene, og vi forholder oss til fremforhandlede lønns- og arbeidsavtaler.

I samarbeid med våre medarbeidere arbeider vi for å redusere yrkesskader, yrkesrelaterte sykdommer og fravær. Annethvert år gjennomføres det på kjedebasis klimaundersøkelser for å avdekke hva vi som arbeidsgiver gjør bra, og på hvilke områder vi har et forbedringspotensiale.

Sammen med nærmeste leder gjennomføres det medarbeidersamtaler, og spesielt for oss gjennomfører vi den såkalte ”DGV-samtalen”. DGV står for ”Det Gode Vertskapet”, og hensikten med samtalen er å bli bedre på service og å utvikle våre medarbeidere.

Intern opplæring
Vi i Rica Hotels er stolte av vårt interne opplæringsprogram ”Rica Akademiet”. Herunder ligger kurs i å være og utøve ”Det Gode Vertskapet”, et e-læringskurs om Rica Hotels fire verdier; kvalitet, fleksibilitet, gjestfrihet og samspill, foruten vår egen lederskole.

Rica Hotels satser på å gi unge arbeidstakere og studenter verdifull arbeidserfaring gjennom praksisplasser. Vi har til en hver tid et stort antall lærlinger i en rekke ulike yrkesgrupper. For å sørge for rekruttering og utdanning til hotelldirektøryrket, har vi et omfattende management trainee-program hvor en aktuell trainee får prøve seg i en rekke områder innen hotelldrift.

Sosiale aktiviteter
Trivsel på arbeidsplassen henger ofte nært sammen med at en trives sammen med sine arbeidskollegaer. Vi har liten gjennomtrekk når vi ser på konsernet som en helhet, et tydelig tegn på at ansatte trives på jobb. Et annet tegn på at man trives på jobb er at man velger å omgåes medarbeidere også utenfor arbeidstiden. I Rica Hotels legger vi til rette for bedriftsidrettslag og andre aktiviteter for og med ansatte. Blant annet stiller mange av våre hoteller lag i den årlige Sykle til Jobben-aksjonen. Og Norges to sprekeste bedrifter i 2011 skal vi tro Sykle til Jobben, er Rica Ishavshotel i Tromsø - tett fulgt av Holmenkollen Park Hotel Rica.

Del denne siden

Fant du det du lette etter?

Ja Nei
Få våre beste tilbud og nyheter på e-post Send

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Prisgaranti