Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Rica Nidelven Hotel serverer Norges beste hotellfrokost

Foto: Trond Husebø

Foto: Trond Husebø


Omlag 500 hoteller blir vurdert i den årlige kåringen «Twinings Best Breakfast». For syvende året på rad vant igjen Rica Nidelven Hotel i 2012! I tillegg besitter Rica Hotels hele ti av 19 fylkesvinnere og syv av 14 finalister.

Publisert: 03.10.2012

Resultatet av kåringen «Twinings Best Breakfast», som vurderer mer enn 500 hotellfrokoster landet rundt, er ikke til å ta feil av. Rica Nidelven Hotel har toppet kåringen de siste syv årene og er også i år i en klasse for seg. Norges beste hotellfrokost spiser du på Rica Nidelven Hotel.
– Vi var først i Norge i 2004 med kokk i bufféområdet – nå har vi fem kokker som tilbereder frokost foran gjestene, sier administrerende direktør ved Rica Nidelven Hotel, Bjarte Gjerde. Vi satser på personlig service, og det at våre ansatte jobber foran gjestene skaper en unik kontakt mellom kokk og frokostgjest. I tillegg har vi en stor egenproduksjon på hotellet med deilige frokostprodukter.

Glade kokker lager god mat (og ypper seg i NM)
At kokkene ved Rica Nidelven Hotel er dyktige levner det nylig avholdte norgesmesterskapet i kokkekunst liten tvil om. Hele fem av 12 kokker i finalen har sitt daglige virke på hotellet. Norgesmesterskapet ble for øvrig vunnet av Thomas Borgan, kjøkkensjef ved Rica Bakklandet Hotel, Rica Nidelvens søsterhotell i Trondheim.
– Glade kokker lager god mat, og våre kokker blir glade av å lage skikkelig mat fra grunnen av, sier en fornøyd Gjerde. For eksempel graver vi vår egen laks som vi serverer til frokost med vårt hjemmelagde knekkebrød. Og sennepssausen?
– Hjemmelaget den også!

Som kanskje landets eneste hotell har også Rica Nidelven Hotel ikke bare én, men fire baristaer tilstede under frokostserveringen som tilbereder kaffe eller te akkurat slik frokostgjestene ønsker.

500 hoteller vurdert
Med årets utgave av «Twinings Best Breakfast» befester Rica Hotels nok en gang sin posisjon som den hotellkjeden med den beste frokosten. Omlag 500 hoteller har blitt vurdert av teknisk arrangør Haugen-Gruppen gjennom årets fem første måneder. 19 fylkesvinnere og 14 finalister ble nominert før sommeren. Av disse besitter Rica Hotels hele ti av 19 fylkesvinnere og syv av 14 finalister. De to siste månedene har finalejuryen så besøkt alle finalistene gjennom flere uanmeldte besøk på hvert hotell for å komme frem til det endelige resultatet. Rica Hell Hotel tok en sterk fjerdeplass i kåringen.

God morgen
– Frokosten har i en årrekke vært et av Rica Hotels’ viktigste områder for å skape de gode gjesteopplevelsene som vi er så kjent for, sier konsernsjef i Rica Hotels, Fredrik Utheim. På samtlige Rica-hoteller tilbys gjestene en sunn, variert og næringsrik «God morgen»-frokost utviklet i samarbeid med ernæringsfysiologer ved Olympiatoppen. Sammen med dyktige leverandører har hotellkjeden sørget for at frokostgjester kan velge mellom sunne og innovative produkter som varmrøkt laksefilet med sesam og wasabi, solbærmarmelade med vanilje, mango- og papayasalat med chili og vitaminrike «shots» av ferskpressede frukt- og grønnsaker.
– Og ønsker våre gjester en «tradisjonell hotellfrokost» bestående av egg og bacon, ja så har vi selvfølgelig det også, lover Utheim.

Om Twinings Best Breakfast
Det er mat- og drikkeleverandøren Haugen-Gruppen i samarbeid med te-dynastiet Twinings som står bak den årlige frokostkåringen Twinings Best Breakfast. Dommerpanelet har i løpet av 2012 besøkt alle landets hotellkjeder i tillegg til frittstående hoteller over hele landet, totalt ca. 500 hoteller, på jakt etter den beste hotellfrokosten.
Kriteriene i Twinings Best Breakfast er utarbeidet i samarbeid med hotellbransjen selv. Service og produkt teller hver 50 prosent i konkurransen, og juryen legger vekt på servicekriterier som hvordan de blir tatt i mot av frokostpersonalet, atmosfæren, renhold, ryddighet, personlig service, smil og vennlighet. I tillegg bedømmes selve frokosten på kriterier som utvalg og kvalitet på brødmat, pålegg, varmmat, frukt og grønnsaker, varm og kald drikke, samt hvordan dette presenteres og informasjon til hotellgjestene.

Bilde: Fra venstre: Stephen Twining (konkurransens høye beskytter), Lars Erik Vesterdal (F&B Manager Rica Nidelven Hotel), Bjarte Gjerde (hotelldirektør Rica Nidelven Hotel) og Lars-Erik Underthun (juryformann).

Få våre beste tilbud og nyheter på e-post Send

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Prisgaranti