Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Nytt storhotell i Bergen

Etter mange års leting etter en egnet hotelltomt i Bergen, kunne OBOS Forretningsbygg AS og Rica Hotels AS endelig glede seg over å legge ned grunnsteinen til et nytt storhotell.

Publisert: 16.12.2011

Onsdag 23. november 2011 ble første grunnstein lagt ned av ordføreren i Bergen, Trude Drevland. Det ble en svært hyggelig markering, og starten på byggingen av det som skal bli Bergens største hotell. Byggeprosjektet har en kostnadsramme på ca. 600 millioner kroner. OBOS Forretningsbygg AS eier bygget og Rica Hotels skal stå for driften av hotellet som åpner i andre kvartal i 2014.

- Det 13 etasjer store bygget blir en praktfull måte å videreutvikle Bergen på, og byen er meget stolt over prosjektet, sa Drevland i sin tale.

Konsernsjef i OBOS Forretningsbygg AS, Martin Mæland, håper at de med dette hotellet skal bli en aktiv bidragsyter både innenfor boligbygging og næring i Bergen.
- Dette kommer til å bli et førsteklasses hotell som byen kan være stolt over, sier Mæland.

- Vi er glade over etter hvert å kunne tilby 150-170 nye arbeidsplasser og sikter oss inn på 125 000 overnattingsdøgn årlig. Vi vil også ha fokus på lokal forankring og høy miljøprofil. Hotellet bygges med det fremste av moderne energiløsninger og teknologi, sier styreleder i Rica Hotels, Ole Jacob Wold.

Via webkamera kan du følge utviklingen i byggingen av vårt nye hotell i Bergen som skal stå klart i mai 2014. 

Fakta om Rica Park Hotel, Bergen:

- 368 rom, de fleste med utsikt

- Moderne konferansefasiliteter for opptil 740 personer

- 15-17 møterom

- En "all day" restaurant over 2 plan med plass til 330 personer

- En skybar i 13. etasje med panorama utsikt over innseilingen til Bergen. I tilknytning til baren vil det også bli 5 møterom

- Fitness og badstue

Få våre beste tilbud og nyheter på e-post Send

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Prisgaranti