Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Ny storsatsning på lokal mat

Landbruksnæringen og det norske reiselivet vil gi ytterligere plass til mindre matprodusenter. Derfor utvider nå Rica Hotels satsningen ”Lokalmat på menyen” og dermed kommer blant annet Lofotlam, villaks fra Alta og Tingvoll ost til Grand Hotel i Oslo som tilbyr ”Stemninger fra Norge” på menyen.

Publisert: 13.12.2011

Stadig flere hotellgjester etterspør lokale spesialiteter, og tidenes største kartlegging av Norges små matprodusenter er over etter at Rica Hotels nå utvider prosjektet ”Lokalmat på menyen” til å gjelde på 24 av de norske hotellene i kjeden. Prosjektet er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, KSLMatmerk, Innovasjon Norge og Rica Hotels. Målet er å styrke det norske kjøkkenet og løfte frem de lokale matprodusentene.
Et mål for prosjektet er å bidra til at produsenter av norske matspesialiteter får økt
sin omsetning til reiselivsbransjen. Små matprodusenter må også få bistand slik at de faktisk kan levere til reiselivsbransjen. Stikkord er kvalitet, mattrygghet, leveringsdyktighet og distribusjon.

- Vi vil styrke særpreget og mangfoldet i norsk matkultur, og et like viktig mål er å bidra til levende lokalsamfunn rundt hotellene våre. I tilegg skal et godt vertskap by på det beste. Derfor henter vi de beste lokale spesialiteter fra små lokale leverandører, sier konsernsjef i Rica Hotels, Ole-Jacob Wold.

Lokal mat på alle fat
De siste 3 årene har KSLMatmerk sammen med Rica Hotels funnet ca 100 lokale leverandører til hotellkjedens nye menyer. Dette har vært den største kartleggingen av lokalmatprodusenter som noen sinne er foretatt i Norge. Den gode historien bak den enkelte produsent har sammen med produktets egenart og kvalitet vært viktige elementer i utvelgelsen.

Utflukter
Leverandørene er valgt ut både på kvalitet og med tanke på den gode historien som ligger bak. Derfor tilbyr også mange av hotellene utflukter til råvarenes hjemsted i lokalområdet. For å se hvilke hoteller som tilbyr lokalmat på menyen se her.

Del denne siden

Fant du det du lette etter?

Ja Nei
Få våre beste tilbud og nyheter på e-post Send

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Prisgaranti