Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Gode råd for en vellykket konferanse

Det er viktig at deltagernes forventninger innfris. Husk at dette setter like store krav til invitasjonen og forhåndspublisiteten som selve arrangementet.

Konferansestart
Konferansens start er på mange måter et sannhetens øyeblikk. Det er da arrangørens lange forberedelser og nitidige planlegging kuliminerer i et arrangement som ofte gjennomføres på to eller tre dager. De første timene er helt avgjørende for deltagernes innstilling til arrangementet. Klarer du å fange deltagernes oppmerksomhet og engasjement, da har du lykkes!

Husk:

  • Lag et program som ikke er for tettpakket, det er grenser for hvor mye den menneskelige hjerne kan absorbere innenfor et begrenset tidsrom.
  • Hvis mulig, bør du få foredragsholderne til å benytte forskjellige presentasjonsformer. Det skaper variasjon og øker oppmerksomheten blant tilhørerne.
  • Det er viktig at foredragsholderne har presentasjonsmateriale som er godt synlig. Viktig å tenke på er blant annet antall deltagere, rommets størrelse og presentasjonsform. Det er også viktig hvordan materiellet utarbeides med hensyn til fargebruk, kontraster etc.
  • Sørg for at deltagerne får tilstrekkelig tid til å diskutere og snakke sammen. Gjennom å utveksle meninger og opplevelser med hverandre, forankres budskapet bedre hos den enkelte.
  • Lag felles "vrimle-aktiviteter" hvor deltagerne kan strekke på bena uten å miste fokus. Det er utrolig krevende å være fokusert gjennom en hel dag som passiv tilhører, spesielt etter lunsj.
  • By på noe uventet, gjerne et humoristisk eller kunstnerisk innslag.
  • Ha alltid en person fra arrangøren tilstede som kan svare på "alt", og sørg for å opplyse alle deltagere om hvem denne personen er.

Del denne siden

Fant du det du lette etter?

Ja Nei
Få våre beste tilbud og nyheter på e-post Send

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Prisgaranti